Reisverslag  Fotoreis  Andalusië 
 

Dag 1

Na een prima vlucht komen we aan bij de prachtige Finca del Mundo van Susan.

Hier worden we warm ontvangen door Susan met een heerlijk welkomstdrankje en proosten op een goede week, en iedereen heeft er enorm veel zin in!

Susan heeft een heerlijk pastamaaltijd (met en zonder vlees) klaargemaakt voor ons waardoor je ons daarna alleen nog maar kunt rollen en er is nog zoveel over.

Dan gaan we allemaal naar de kamer en elkaars kamer bekijken, de een nog mooier en smaakvoller dan de ander. Dus iedereen is dik tevreden. De sfeer onderling is geweldig!

  
Dag 2

Iedereen heeft heerlijk geslapen ondanks de wekker van Jan die kwart over zes afging omdat hij was vergeten om deze uit te zetten:-)

Vandaag gaan we met Alexander, een plaatselijk gids en chauffeur, eigenaar van Sunshine Tours, naar Antequera. Tijdens de mooie rit naar Antequera maken we al mooie foto’s. Dan lunchen we op een terrasje en gaan daarna met z’n allen het dorpje in. Hier halen de fotografen hun hart op aan alle authentieke gebouwen en straatjes van dit oude dorpje. De temperatuur is heerlijk en er wordt duidelijk volop genoten. Regelmatig wordt er ook voor elkaar geposeerd. Op verzoek van de iedereen klimt (nou ja klimt) Petra voor een fotomoment in een stenen paal.

  

We verlaten Antequera om naar El Torcal te rijden. Deze bijzondere plaats is tussen 150 en 250 miljoen jaar geleden ontstaan doordat dit een doorgang was die aansloot op zee vanaf de golf van Cadiz tot aan Alicante. De rotsen zijn de oorspronkelijke zeebodem en zijn in al die jaren veranderd in de bijzondere vormen zoals je ze nu kunt tegen komen. We gaan aan het einde van de middag om gebruik te kunnen maken van het zachtere licht.

  

Pieter, Jan, Jolanda en Martine besluiten het pad te lopen, Jolanda besluit voor het lopen nog een ijsje te eten maar deze belandt als een grote flats op de grond (een nieuwe geregeld hoor), Jiska en Anita gaan lekker relaxen op het terras en spotten vogeltjes en een poesje om op de gevoelige plaat vast te leggen. Ze zitten de meeste tijd, tijdens de tocht van de anderen, lekker met hun beentjes omhoog om van het zonnetje en de temperatuur te genieten.

Het is niet het meest makkelijke pad maar de foto’s zijn spectaculair! Iedereen die aan de tocht begon heeft deze afgemaakt, Chapeau!

We rijden naar de Finca om een lekkere hamburgermaaltijd (voor onze vegetariërs en weinig vleeseters is een aangepast menu) te eten. We gaan bijtijds naar bed want de volgende morgen moeten we redelijk vroeg op.

Dag 3

We rijden naar Torremolinos, hier zullen we de Andalusische paarden gaan fotograferen op het strand. We worden allerhartelijkst ontvangen door Nathalie van stal Cortijo el Moral. Deze mensen zijn zo enthousiast om dit doen en dat merk je gelijk..  Antonio rijdt op een indrukwekkende Andalusische schimmel, Barbara rijdt op een prachtige fries. Ze galopperen over het strand wat prachtige foto’s oplevert. En natuurlijk laten zij ook de Spaanse pas zien.

   

Voor ons is het nu tijd om te ontbijten, heerlijk bij een lokale gelegenheid, broodjes met gebakken eieren en voor de liefhebbers met bacon. Ondertussen zullen Antonio, Nathalie, Barbara en Peter hun paarden klaarmaken en naar een ander strand rijden. Zodra wij klaar zijn met ons ontbijt rijden wij met de auto ook naar het andere strand en wachten op de vier ruiters. Ze komen aan door de straat met hun prachtige paarden en dragen zelf een Spaanse kleding compleet met hoed. Het is een prachtig gezicht om ze zo aan te zien komen. Hier gaan de paarden stappen, draven maar vooral ook galopperen door het water. Dit levert weer spectaculaire foto’s op! Iedereen geniet zichtbaar van deze prachtig beelden. Ook de lokale bevolking geniet duidelijk van dit tafereel.

We rijden terug naar de Finca om te lunchen, daarna gaan we naar de stal van Juan Jesus Perez. Hij zal in de coral een negentien jarige witte Andalusische hengst Zaffido, en een vier jarige zwarte hengst, Antonio Banderas,  laten zien. Ook de schimmel Princessa wordt nog van stal gehaald om haar gangen te tonen. De foto’s die hiervan zijn gemaakt zeggen meer dan genoeg. Juan die zelf een begenadigd schilder is en dus ook oog heeft voor composities  stelt voor om de zwarte hengst in zijn witgepleisterde villa in aanbouw in de deuropening te zetten. Hoe bijzonder is dat! Fantastisch!

  

Bij deze stal zit ook een restaurant en hier zullen we het diner gebruiken. Het grappige van dit restaurant is dat het alleen opengaat als Juan er zin heeft. Wij hebben gereserveerd en het is duidelijk dat hij er enorm veel zin heeft en slooft zich uit om het ons naar de zin te maken. Dat lukt, het eten is echt bijzonder goed maar ook de sfeer is geweldig. Iedereen heeft het zo naar z’n zin, heerlijk!

Dag 4

Na het heerlijke ontbijt vertrekken we, met Alexander die vandaag weer onze gids en chauffeur is, naar Ardales om de meren met de aparte turquoise kleur te fotograferen. Bij deze gelegenheid maken we ook nog wat foto’s van elkaar. En opnieuw een  verzoek aan Petra om in de boom te klimmen, om hier foto’s van te maken, en dat doet ze graag.

Na de lunch vertrekken we naar El Chorro. Hier zullen we de Caminito del Rey (koningspad) gaan lopen. Het is een pad van ongeveer een meter breed en bevindt zich op een hoogte van honderd meter! We zijn blij dat dit gelukt is, de aanvragen om dit te lopen zijn vaak al een half jaar van te voren uitverkocht. Het is een indrukwekkende tocht. Het huidige pad is prima begaanbaar en veilig. Op veel plekken kun je zien wat het oorspronkelijk pad is geweest en als je daarbij bedenkt dat dit de weg was om je kinderen naar school te laten gaan of zelf naar de overkant te komen lopen de rillingen over je rug. Voor zover bekend zijn er toen geen ongelukken gebeurt. Van de gevangenen die de weg hebben moeten herstellen zijn er wel een aantal verongelukt. Maar zij hadden geen keus.


                                 

Foto:Jiska Hofland

Vanavond hebben we een BBQ in de Finca. We worden heel erg verwend door de kok (Rik) Hij is een echte master BBQ-er! Iedereen zit echt te genieten van de salades, het vlees, de vis en alle lekkernijen die erbij geserveerd worden.

Na de BBQ geeft Martine aanwijzingen over het bewerken van de foto’s om deze te optimaliseren.

Dag 5

Na een rustige ochtend en een heerlijk ontbijt vertrekken we naar Ronda, een van de oudste steden van Spanje. De stad ligt op een plateau met wallen op 2500 meter boven de zeespiegel. We zullen hier de arena (Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballeria de Ronda)  bezoeken. De oudste arena van Spanje (1758) waar geen stierengevechten meer worden gehouden maar paarden worden getraind. Hier doet Petra op verzoek de uitgestrekte stap, travers, schouderbinnenwaarts (volgens Jolanda valt zij over haar binnenschouder, meer trainen dus) piaffe en de passage.     

We gaan lunchen op een terras in de binnenstad en zullen dan naar de fotogenieke oude brug gaan, de Puenta Nuevo (de nieuwe brug) 120 meter lang en 98 meter hoog. De oude brug ligt in een lager gedeelte in de wallen van de brug en wordt voor voetgangers gebruikt. Martine, Pieter, Jolanda en Jan dalen af om de brug van beneden te fotograferen. Jiska en Anita blijven boven om lekker van de zon te genieten op het sfeervolle Spaanse pleintje waar een Spanjaard gitaar speelt.

We rijden naar de Finca om (heel) even om te kleden of op te knappen voor het diner in ons eigen dorp Alhaurin el Grande om bij Benjamin te gaan eten. Een Nederlandse jongen van 23 met zijn eigen café. Vanavond zullen de GypsyBros optreden. Over deze fantastische avond kunnen wij  zoveel schrijven maar laten wij het kort houden. Ze hebben allemaal lekker gegeten, gedanst en gezongen. En aan het einde van de avond werd er gezongen; We gaan nog niet naar huis nog lange niet…………

  

Dag 6

Helaas onze laatste dag, we gaan vandaag met Michael de berg op. Michael is een Engelsman die in Andalusië is komen wonen en dit zo dicht mogelijk bij de natuur wil doen. Hij is blij als hij de berg op kan en één kan zijn met de natuur, waar hij zoveel verstand van heeft. Hierdoor heb je ook het gevoel dat er niets mis kan gaan als hij mee is. Luisterend naar zijn verhalen klim je naar de top om te kijken of je grote roofvogels kunt spotten. Bij ons hebben de vogels zich maar heel even laten zien maar we hebben de vale gieren al bij Caminito del Rey kunnen vastleggen.

Terug naar de Finca om te lunchen en nog even relaxen bij het zwembad. De groepsfoto maken met Susan in ons midden. Dan is het tijd om afscheid te nemen en eigenlijk willen we allemaal wel blijven maar thuis wachten familie, paarden en honden op ons, tja dan maar toch. Susan zwaait ons uit met haar ouders en de honden, op naar het vliegveld. Op het vliegveld nog even wat junkfood bij de Burger King gescoord en dan is het tijd om in te stappen. We zijn mooi op tijd op Schiphol en Pieter op tijd om zijn auto op te pikken.

Een fantastische groep met een goede sfeer en een geweldige reis.

Met dank aan:

Susan en haar ouders van de Finca del Mundo voor de goede zorgen, het lekkere eten en het warme thuiskomen.

Rik voor de beste BBQ ever! Bedankt voor de extra kilo’s! :-)

Nathalie, Antonio, Peter en Barbara van Manege/Stal Cortijo el Moral voor de mooi gepoetste paarden, hun prachtige kleding en de mooie show op beide stranden.

Juan Perez voor zijn warme ontvangst, de hengsten, de merrie en het eten en vooral het meedenken.

Alexander voor zijn kennis van Andalusië en het chauffeuren.

Benjamin en the GypsyBros voor de meest geweldige avond waarvan we hoopte dat er nooit een einde aan kwam.

Michael voor zijn uitgebreide kennis van de natuur, speciaal het berggebied.

Martine&Petra
Fototravel